Ana içeriğe atla

Üniversitemiz ile Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen “Gençlerin Gözüyle 100 Yıllık Cumhuriyet” sempozyumu ASBÜ Konferans Salonunda gerçekleşti.

Sempozyumun açılış panelinde Üniversitemiz öğrencisi Sude Nur Cevizci, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Daire Başkanı Ahmet Uzak, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Münire Kevser Baş ve Rektörümüz Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan konuşma yaptı. Rektör Arıcan konuşmasında “ülkemizin dört bir yanından gelen siz pırıl pırıl gençleri Üniversitemizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi ve Ulus’un Cumhuriyet tarihindeki yeri ve önemine değindi.

Açılış panelinin ardından sempozyum oturumlarına geçildi. Sempozyumun “Cumhuriyetin Yüz Yılında Tarihsel Süreç ve İlerleme” temasıyla Ilgaz Kasak başkanlığında gerçekleşen birinci oturumunda Sefa Zengin “Cumhuriyet Dönemindeki Ekonomik Değişim ve Sanayileşme”, Ahmet Can Özay “Tarihsel Bağlamda Atatürk İlkeleri”, Sude Kolbaşı “Kurtuluş Savaşı Kadın ve Çocuk Kahramanlar”, Fadime Gökçe Arslan “Cumhuriyet Dönemi Kadının Aktif Rolleri” ve Zümra Demiral “Cumhuriyet Döneminde Eğitim ve Kültür Politikaları” başlıklı konuşmalarını yaptı.

Sempozyumun “Cumhuriyetin Yüz Yılında Kültür Edebiyat Alanındaki Değişimler” temasıyla Sude Nur Cevizci oturum başkanlığında gerçekleşen ikinci oturumunda Emine Pekmezci “Atatürk ve Edebiyat”, Melike Yılmaz “Cumhuriyet Dönemi Edebiyatı: İdeoloji ve Temalar”, Bedia Uslu “Yüzyılın İncileri: Cumhuriyet Dönemi Edebiyatında Kadın Yazarlar”, Zeynep Gişi “Cumhuriyet Döneminde Sözlük Çalışmaları” ve Esma Rüveyda Arslan “Toplumsal Değişim ve Cumhuriyet Dönemi Edebiyatı” isimli sunumlarını yaptılar.

Sempozyumun “Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında Gerçekleşen Olayların Psikolojik Alandaki Etkileri” temasıyla Zeynep Ocak başkanlığında gerçekleşen üçüncü oturumunda Zeynep Kaya “Kurtuluş Savaşı’nın İnsanlar Üzerindeki Psikolojik Etkileri”, Fatma Hilal Özcan “Cumhuriyetin İlanından Sonra Türk Kadınına Verilen Haklar ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği”, Süleyman Saf “Sanatın İfade Gücü: Cumhuriyet Dönemi Türk Sanatında Psikolojik Temalar ve Duygusal İfade” ve Ebrar Sert “Edebiyatın Aynası: Cumhuriyet Dönemi Eserlerinde Karakter Analizi ve Psikolojik Temalar” başlıklı konuşmalarını yaptılar.

Sempozyumun “Cumhuriyetin Yüz Yılında Toplumun Sosyolojik Açıdan Değerlendirilmesi” temasıyla Sıla Kısa başkanlığında gerçekleşen dördüncü ve son oturumunda Sümeyye Sevim Oğuz “Türkiye’de Sosyolojinin Ortaya Çıkışı”, Abdulbaki Cömert “Erken Cumhuriyet Döneminde Aile Yapıları”, Fatma Nur Bedir “Türkiye’de Göç Olgusu” ve Hatice Dağ “Eğitim Sistemi ve Toplumsal Değişim” başlıklı sunumlarını yaptılar. Her oturum sonunda konuşmacılara katılım belgesi verildi. Oturumların bitmesi sonrasında ASBÜ Müzik Topluluğu tarafından konser verildi ve şiir dinletisi gerçekleşti ardından program sona erdi. 

Tarih
04/11/2023, Cumartesi , 17:00:00
Başlık

Gençlerin Gözüyle 100 Yıllık Cumhuriyet Sempozyumu Düzenlendi

Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için sadece zorunlu çerezler kullanıyoruz.

asbu.edu.tr' yi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.