Üniversitemiz kütüphanesinin organizasyonu ile 21 Mart Pazartesi günü saat:14.00’de ASBÜ Kütüphane Girişinde “Fark et, Düşün, Hisset, Yaşa” kitap tanıtım söyleşisi gerçekleştirildi.
Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Hakan Türkçapar, 1990 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesini ardından 1995 yılında psikiyatri ihtisasını bitirdi. Uzmanlık sonrası 1997’de Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler alanında ABD’de Beck Institute for Cognitive Therapy and Research’de Bilişsel psikoterapi eğitimi aldı. 1999 yılında New York Ellis Institute’de Rational Emotive Behaviour Therapy eğitimi sonrası 2000 yılında Psikiyatri Doçenti, 2012 yılında Psikiyatri profesörü olan Prof. Dr. Mehmet Hakan Türkçapar, psikiyatrinin yanı sıra, sosyal antropoloji alanında yüksek lisans ve doktorasını tamamlayarak, 2009 yılında sosyal antropolojide bilim doktoru ünvanı aldı.
Prof. Dr. Türkçapar’ın, bilişsel davranışçı terapi alanında “Bilişsel Terapi Temel İlkeler ve Uygulama” ve “Klinik Uygulamada Bilişsel Terapi: Depresyon”, “Fark et, Düşün, Hisset, Yaşa” başlıklı üç kitabı ve sayısı yüzü aşan makalesi yayınlanmış, 1999 yılından itibaren çeşitli merkezlerde ve kongrelerde bilişsel davranışçı terapi konusunda alanda çalışan profesyonellere dönük eğitim çalışmaları yapmıştır. Yine aynı alanda bilimsel çalışmalara yer veren Bilişsel Davranışçı Psikoterapi ve Araştırmalar dergisinin de kurucu editörüdür.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Hakan Türkçapar’ın “Fark et, Düşün, Hisset, Yaşa” isimli son kitabının tanıtım söyleşisi ASBÜ Psikoloji bölümü öğrencisi Büşra Canan Çiçek’in moderatörlüğünde soru cevap şeklinde ilerledi. Prof. Dr. Türkçapar, Bilişsel Davranışçı Psikoterapi eğitim deneyimlerinden ve akademik çalışmalarının yanı sıra başladığı yazarlık süreçlerinden bahsetti. Kitabın ilk ele aldığı ögenin “iyileşme” olduğundan bahseden Prof. Dr. Mehmet Hakan Türkçapar, hayatın anlamı sorgusu üzerinden değerlendirmelerde bulundu. Hayatın akışı içerisinde karşılaşılan sorunların ve insanın kendine soru sorarak içinde olduğu durumu tanımlamasının önemine değindi.
Duygu ve düşünce arasındaki bağdan bahseden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türkçapar, duygunun ben ne yapmak istiyorum? nerede olmak istiyorum? sorusu sorduğunu, düşüncenin ise istediğim şeye nasıl yaklaşabilirim? sorusunu sorduğundan bahsetti. Program, söyleşi ardından katılımcı sorularının cevaplanması ardından sona erdi.
asbu.edu.tr' yi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.