ASBÜ Denetim ve Risk Yönetimi Merkezi (ASBÜDRM) tarafından düzenlenen Dijital Dönüşüm Serisi'nin dördüncü etkinliği, "Dijital Çağda Kitle Kültürü, Eğlence ve Sanat" temasıyla çevrim içi olarak gerçekleştirildi.
ASBÜDRM Direktörü Doç. Dr. Halis Kıral ve Databulls Kurucu Üyesi Gökhan Polat moderatörlüğünde bugün saat: 14.00’de gerçekleşen etkinlikte Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bahar Kayıhan editörlüğünü yaptığı son kitabıyla aynı adlı sunumunu “Dijital Çağda Kitle Kültürü, Eğlence ve Sanat” başlığı altında gerçekleştirdi.
Sunumuna “Bugün içinde yaşadığımız dünyayı ve toplumu hangi kavramla ifade edebiliriz?” sorusuyla başlayan Doç. Dr. Bahar Kayıhan sanayi sonrası toplum, bilgi toplumu, internet toplumu, sanal toplum, enformasyon toplumu ve dijital toplum ifadelerinin ulaşılan kavramlardan olduğunu belirtti.
Özellikle 1970’lerden sonra televizyon ve radyo kullanımının yaygınlaşması reklam endüstrisinin gelişmesine ve izleyicilerin reklamın nesnesi haline gelmesine sebep olduğunu sözlerine ekleyen Doç. Dr. Bahar Kayıhan dijitalleşme olgusu üzerinden Frankfurt Okulu düşünürlerinin fikirlerinden alıntılar yaptı. Kültür endüstrisi ve kitle kültürü terimlerini düşünürler üzerinden açıklayıp, günümüz sosyal medya mecralarının kültür endüstrisi içine entegre olup insanları standartlaştırması hakkında fikir beyan etti. Konuşmasını sonlandırmadan önce sanatın dönüşümü ve basın sanat ilişkisinden bahseden Doç. Dr. Bahar Kayıhan, çağdaş sanat ile geleneksel sanatın farkından söz etti.
Program, katılımcılardan gelen soruların cevaplanması ardından sona erdi.
Program kaydını ASBÜ YouTube kanalından izleyebilirsiniz.
asbu.edu.tr' yi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.