Skip to main content

Konuşmacı: Doç. Dr. Aktan Acar

Konu: Geçmişin Geleceği - Geleceğin Tarihi: Yapılı Çevreyi Yapay Zeka, Sanal ve Artırılmış Gerçeklik Araçları ile Değerlendirme

Tarih: 12.04.2022

Saat: 14.00

 

Etkinlik Linki: https://asbu-edu-tr.zoom.us/j/94182707252?pwd=aWl2dVp3cys2cGpjSi9UaXdUSlZ6dz09

Toplantı Kimliği: 941 8270 7252

Şifre: 718746

asbukent webinar

Konuşmacı Hakkında: Doç. Dr. Aktan Acar, 2000 yılında ODTÜ Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. 2003 yılında ODTÜ Mimarlık Bölümü’nden, 2004 yılında İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsü (ETH-Z) Mimarlık Bölümü’nden yüksek lisans derecesi aldı.

2006 yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Psikolojisi Bölümü doktora programına başladı; ama henüz bitirmedi. 2009 yılında Gazi Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde başladığı doktora çalışmasını 2015 yılında Çankaya Üniversitesi’nde tamamladı.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin Çocuk ve Mimarlık çalışmalarına katıldı, ulusal ve uluslararası atölyelerde katılımcı ve yürütücü oldu.

Gazi Üniversitesi ve Çankaya Üniversitesi Mimarlık Bölümlerinde Temel Tasarım Stüdyosu, Mimari Anlatım ve İfade Teknikleri dersleri verdi.

2016 yılından bu yana tam zamanlı Öğretim Üyesi Doç. Dr. olarak TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde Temel Tasarım Stüdyosu’nu yürütüyor. Acil uzaktan eğitim döneminde oyun tabanlı öğrenme platformları içinde etkileşimli tasarım öğrenmesi ortamları kurguladı ve uyguladı. Oyun ve öğrenme üzerine çalışmaları devam ediyor.

Mimarlık öğrencilerin bireysel beceri ve farklılıklarının, görsel-mekânsal algı ve becerilerinin izlenmesine ve geliştirilmesine yönelik olarak nöropsikolojik testlerin ve sanal-arttırılmış-karıştırılmış gerçeklik teknolojilerinin kullanımı üzerine çalışıyor.

Mimarlık eğitiminin tarihi, bugünü, geleceği, içeriği ve yöntemleri üzerine düşünüyor ve yazıyor. Günümüz mimarlığını, Vitruvius ve “Mimarlık Üzerine On Kitap”ın kodları aracılığı ile anlamaya çalışmak gibi bir tutkusu var.

Somut ve somut olmayan kültürel mirasın belgelenmesi, araştırılması, anlaşılması, sevilmesi ve korunması için artırılmış ve sanal gerçeklik, makine öğrenmesi teknolojilerinin kullanımı üzerine araştırmalarda görev alıyor.

İklim değişikliğine bağlı dönüşümlerin mimarlığı bir meslek veya hizmet olmaktan çıkartıp bir yaşam biçimine dönüştüreceğine inanıyor. Çocukların ve gençlerin yerküremizin yaşayacağı büyük dönüşüm karşısında sağlıklı, sürdürülebilir ve dayanıklı uyum becerileri kazanmaları gerektiği düşüncesinden hareketle ilkokul öğrencilerinin mimarlık öğrencileri ile birlikte çalıştığı atölye çalışmaları yapıyor. Çimento ve betonun yenilikçi kullanımlarının canlı çeşitliliğine katkısını arttıracak mimari araştırma, geliştirme ve uygulama projeleri yürütüyor.

 

Tarih
12/04/2022, Tuesday , 14:00:00

We use mandatory cookies to ensure you get the most out of our services.

By using asbu.edu.tr, you are consenting to the use of cookies.