تجاوز إلى المحتوى الرئيسي

Üniversitemiz İslami İlimler Fakültesi tarafından organize edilen Akademik Paneller (AKPAN) kapsamında 23 Mart Çarşamba günü saat: 13.30’da “Metaverse Çalıştayı - Problemler, Zorluklar ve Fırsatlar” programı düzenlendi.

Üniversitemiz Güvercinlik Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinlik ASBÜ İslami İlimler Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Osman Kurt ve Rektörümüz Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’ın açış konuşmaları ile başladı.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Osman Kurt konuşmasında yeniliklere sırtımızı dönmektense onu inceleyip anlamanın öneminden bahsetti. Mümkünün sınırlarının belirlenmesinde imkansızı zorlamanın gerekliliğinden bahseden Prof. Dr. Ali Osman Kurt, konuşmasını programın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkürleriyle sonlandırdı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ise yapılan çalıştayın güncele uyum sağlanması açısından önemli olduğunu ve katılımcıların öğrenci yoğunluklu olmasının memnuniyet verici olduğunu belirtti. Sosyal bilimciler olarak hayatın her alanında olduğu gibi gelişen, değişen teknolojinin ve bunun getirilerinden biri olan Metaverse (Sanal Evren) gibi konuların irdelenmesi, sorgulanması gerektiğini vurguladı. Platon’un Mağara alegorisinden örnekle gerçek dünya ve gölge dünya kavramlarının gelişen teknolojilerle başka boyutlara evrildiğini söyleyerek sanal evrenin bir nevi gölge dünya olduğu benzetmesini yaptı. Rektörümüz Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan konuşmasını çalıştayın organize  edilmesine katkı sağlayanlara ve katılımcılara teşekkürleriyle bitirdi.

Toplam üç oturum halinde gerçekleştirilen çalıştayın Üniversitemiz İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mahmut Samar moderatörlüğünde yürütülen ilk oturumunda, “Meta-Kur’an Çalışmalarının İmkanı”, Metaverse ve Metaverse’de Dini Gruplar”, Metaverse’ün Bize Vaat Ettikleri: Sınırsızlık ve Adem-i Merkeziyetçilik”,”Metaverse’in Ekonomik Etkileri: Second Life Üzerine Bir Vaka Analizi”, İslami İlimler Fakültesi öğretim üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Şuayip Seven moderatörlüğünde yürütülen ikinci oturumunda “Metaverse Ortamında Ruh Beden Dikotomisi”, “Rihleden Metaverse’e: Hadis İlmi Çerçevesinde Siber Gelişmelere Bakış”, “Metaverse Fıkhı Mümkün müdür?”, “Metaverse’te Dinlerarası İlişkiler” İslami İlimler Fakültesi öğretim üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Hicret Kiraz Toprak moderatörlüğünde yürütülen üçüncü ve son oturumunda “Multiplayer’dan Multiverse’e Sosyal Etkileşim ve Din”, “Metaverse Bağlamında Dini Tecrübe ve Dindarlık”, “Tarih Eğitimi ve Araştırmalarında Yeni Yöntem: Sanal Tarih” başlıklı konular derinlemesine incelendi.

Oturumlar sonrasında çalıştayın genel değerlendirmesinin yapılması ardından program fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Tarih
23/03/2022, الأربعاء , 13:30:00
Başlık

Üniversitemiz İslami İlimler Fakültesi Tarafından Organize Edilen Akademik Paneller (AKPAN) Kapsamında “Metaverse Çalıştayı - Problemler, Zorluklar ve Fırsatlar” Programı Düzenlendi

Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için sadece zorunlu çerezler kullanıyoruz.

asbu.edu.tr' yi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.