تجاوز إلى المحتوى الرئيسي

İnsani Diplomasi ve Çatışma Çözümleme Stratejik Araştırma Merkezi tarafından Üniversitemiz ev sahipliğinde “İnsani Diplomasi Kursu” tanıtım toplantısı düzenlendi.

İnsani Diplomasi ve Çatışma Çözümleme Stratejik Araştırma Merkezi Başkanı İnas Bakkora ve eşliğindeki öğrenci grubunun gerçekleştirdiği tanıtım toplantısına Üniversitemiz Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Kireççi, Üniversitemiz Küresel Göç Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şebnem Akçapar, Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Muhittin Ataman, Doç. Dr. Gürol Baba ve Dr. Öğr. Üyesi Resul Yalçın katılım sağladı.

Merkez Başkanı İnas Bakkora, program içeriğini açıkladığı konuşmasında Suriyeli lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin makro ve mikroekonomi, siyaset bilimi ve kamu yönetimi, küreselleşme, uluslararası sistem, sivil toplum kuruluşları, insan hakları, medya, protokol ve diplomasi alanlarında eğitim gördüğünden bahsetti. Program kapsamında beş aylık bir eğitimden geçen Suriyeli öğrencilerin Türkiye’ye uyum süreçlerinin hızlanması ve Suriyeli öğrencilere eğitim aldıkları alanlarda tecrübe ve network kazandırılması amaçlandığından söz etti.

İnas Bakkora’nın konuşması ardından söz alan Üniversitemiz Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Kireçci, Suriyelilerin yaşadığı iş ve eğitim kaynaklı sorunlara dikkat çekerek, bu süreçte Türkiye’nin rolü üzerinde durdu. 2011 yılından beri UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Başkan Vekili görevini yürüten Prof. Dr. Kireçci, gönüllü olarak yaptığı saha görevleri ve raporlamalardan örnekler verip Türkiye’deki kurumlarının adaptasyon ve çözüm üretme süreçlerinden bahsetti.

Üniversitemiz Küresel Göç Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şebnem Akçapar diplomasinin göç çalışmaları içindeki yerinin önemine dikkat çekerek, sosyal uyumun tek başına ele alınmaması gerektiğini ve iki toplum arasında köprü görevi görmenin önemine vurgu yaptı. Suriyelilerin sosyal uyum ve entegrasyonu üzerinde duran Prof. Dr. Şebnem Akçapar ASBÜ GAUM himayesinde haziran ayında göç odaklı eğitim programı yapmayı planladıklarını belirtti.

Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Muhittin Ataman ise Merkez çalışmalarının en önemli yönünün güvenlikçi bakış açısı dışına çıkarak çözüm önerileri getirmeye yönelik olması olduğunu dile getirirken bireylerin yetiştirilmesini öncelemeden entegrasyonun olamayacağını sözlerine ekledi.

İnteraktif şekilde ilerleyen toplantı katılımcı sorularının cevaplanması ardından sonlandırıldı.

Tarih
17/03/2022, الخميس , 11:00:00
Başlık

İnsani Diplomasi ve Çatışma Çözümleme Stratejik Araştırma Merkezi Tarafından Üniversitemiz Ev Sahipliğinde “İnsani Diplomasi Kursu” Tanıtım Toplantısı Düzenlendi

Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için sadece zorunlu çerezler kullanıyoruz.

asbu.edu.tr' yi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.